Főoldal Aktualitások, hírek Hírek, cikkek Tankerületi igazgatóság

Tankerületi igazgatóság

Nyomtatás PDF

 Az iskolák már állami fenntartás alá kerültek

2013. január 1-jétől az óvodák kivételével állami irányítás alá kerültek a baktalórántházi oktatási intézmények, így a Reguly Antal Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat, valamint a Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium. Az állami fenntartást a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a tankerületeken keresztül látja el, így városunk nemcsak járási székhely lett, hanem ezen a téren is központi feladatokat kapott.

Baktalórántházán a Köztársaság tér 8. szám (a Városháza földszínjén az Építésügyi Hatóság helyén, a 3-as,19-20-as irodák – a szerk.) alatt működik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Baktalórántházi Tankerülete, melynek a vezetője Botos Attiláné.

Feladatuk, az illetékességi területükön (mely azonos a járás illetékességi területével – a szerk.) lévő alap- és középfokú közoktatási intézmények működési feladatainak ellátása, szakmai felügyelete, irányítása, amibe beleértendő a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők bérének, járulékainak központi biztosítása, a taneszköz-ellátás és a külső szakmai ellenőrzés támogatása. Továbbá a köznevelési intézmények pedagógiai munkájának koordinálása, kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel, továbbá rendszeres jelentések és adatszolgáltatások készítése.

 


A városháza épülete, Baktalórántháza.

Közös Önkormányzati Hivatal Baktalórántháza

Cím
4561 Baktalórántháza, Köztársaság tér 8.
Telefon / fax
+36-42-550-032, +36-42-550-033
E-mail
baktaph@vnet.hu, baktapmh@gmail.com
Ügyfélfogadás
Hétfő-csütörtök: 7.30 - 12.00, 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 13.00